Aduh…Nyesal Aku Tak Guna Email Marketing Dari Dulu Lagi!

Ramai orang tanya, bagus sangat ke email marketing (pemasaran email) ni?…Perlu ke guna kalau dah biasa buat sale guna FB/Insta/Wassup?…Soalan macam ni bukan newbie je yang tanya, kadang-kadang yang dah bertahun bisnes online pun tanya jugak! Ok..ok…Sebenarnya ada banyak sebab kenapa korang kena gunakan email marketing dalam bisnes korang…Kalau nak di listkan semua, mungkin penerangan kat…

Teruskan Membaca →

Cara Guna Autoresponder Getresponse

Ok…Sebenarnya apa yang aku nak share ni semuanya memang ada dalam knowledgebase Getresponse…Tapi mungkin korang tak tau nak mula yang mana dulu…So aku susunkan dan tambah-tambah sikit apa yang patut untuk korang follow. Sebelum tu aku nak maklumkan kat korang yang features Getresponse ni memang banyak…Tapi korang tak perlu belajar semua sekaligus…Cukup yang asas-asas je dulu…Nanti…

Teruskan Membaca →

Cara Langgan Autoresponder Getresponse

Sejak Getresponse adjust pakej dieorg, ramai newbie yang mungkin keliru macam mana cara nak langgan…Sekali imbas, aku pun konpius jugak…Tapi bila dah baca betul-betul baru clear…So dalam post kali ni aku nak share sikit cara langgan autoresponder Getresponse. Langkah 1 – Pergi Ke Pricing Page Macam biasa, nak beli apa-apa produk korang kena pergi ke…

Teruskan Membaca →

Gmail – Cara Set “Primary” Tab

Sejak Gmail (servis email daripada Google) memperkenalkan Primary, Social dan Promotions tab, mungkin korang perasan banyak email daripada orang yang korang follow dah lama tak nampak…Sebenarnya email dieorg ada, cuma mungkin korang tak perasan sebab email-email tu dah termasuk ke dalam promotion tab. Secara default, bila korang klik pada “Inbox”, tab yang akan terbuka adalah primary…Tab…

Teruskan Membaca →

Apa itu pemasaran email?

Ramai orang salah anggap tentang pemasaran email (email marketing)…Dieorg ingat pemasaran email tu jenis email-email promosi yang tetibe je menyemak kat dalam inbox…Tak tahu ntah siapa yang hantar!…Itu sebenarnya bukan pemasaran email, tapi itu spamming. Pemasaran email sebenarnya adalah email-email yang dihantar oleh individu/company yang kita pernah register email kita kat website dieorg…Sebagai contoh, dekat…

Teruskan Membaca →

Popular Post