Mungkin anda tertanya-tanya...

Kenapa perlu bypass? Biarlah prospek di bawa ke halaman jualan sebenar...Buat ape nak buang masa buat bypass!

Betul cakap anda tu...Tapi bukan 100% betul... 😆 ...Sebenarnya tiada semua produk affiliate yang kita promosikan kita perlu bypass...Anyway kalau rajin, nak bypass semua pun takde masalah.

Di sini saya akan terangkan sebab-sebab mengapa kita perlu bypass :

1) Sales Letter Yang Kurang Convert

Adakalanya web jualan asal kurang convert...Mungkin grafiknya kurang menarik...Mungkin ayatnya kurang power...Mungkin web jualan serabut dan sebagainya.

Sebagai agen affiliate, anda mungkin dah bermati-matian tarik trafik ke web jualan...Tapi sampai saje di web jualan, prospek terus close dan blah macam tu saje...Tak ke ia merugikan anda???

2) Elak Persaingan

Ketika sesuatu produk baru dilancarkan, biasanya ramai agen affiliate akan mempromosikan produk yang sama kepada prospek yang sama...Ini akan menyebabkan prospek rasa nak muntah... 😆

Akhirnya prospek nak klik pun malas...So, jika anda buat bypass, anda boleh buat kelainan...Mungkin kelainan pada web jualan yang anda buat sendiri, mungkin kelainan pada ayat promosi, banner promosi, ecover dan sebagainya...Yang penting ia nampak unik dan berbeza dari pesaing anda...Dengan itu barulah promosi berminat untuk klik... 😆

3) Kumpul List

Dalam bisnes online, memang sangat-sangat rugi jika anda promote sesuatu benda tanpa kumpul list...Adakalanya di web jualan, seller letakkan opt-in form mereka sendiri...So anda penat-penat tarik trafik, tapi mereka yang dapat list secara percuma.

So jika anda dapat buat web jualan sendiri, anda boleh kumpul list untuk diri anda sendiri... 😆