Kenapa Guna WordPress?

Ada banyak platform yang kita boleh gunakan sebenarnya sama ada untuk blogging, buat minisite, e-commerce site, membership site dan sebagainya...Aku dah pernah cuba dan kaji beberapa platform macam Blogspot, Opencart dan Leadpages beberapa platform lagi...Aku pun dah tak ingat... ­čÖé

Ape yang boleh aku katakan, setakat ni memang wordpress paling bagus sebab :

  • Mudah nak guna...Tutorial pun banyak kat Youtube dan Google.
  • Banyak plugin dan theme percuma mahupun berbayar dalam pasaran.
  • Boleh diintegrate dengan pelbagai tool...So kalau kita┬ának beli tool untuk marketing, kebiasannya boleh integrate dengan wordpress
  • Mudah nak customize.
  • Jadi pilihan kebanyakkan otai-otai berpengalaman...Kalau otai pun pilih wordpress, buat apa kita susah-susah nak kaji platform lain kan.. ­čÖé

So kalau korang tak nak buang masa pilih platform yang sesuai untuk bisnes online korang, better korang terus belajar dan fokus guna wordpress je...InsyaAllah korang tak menyesal... ­čÖé

Owh yea, korang jangan konpius k...wordpress ade 2 ok...Pertama yang percuma iaitu wordpress.com...Kedua yang berbayar iaitu wordpress.org...Yang aku cerita nie adalah wordpress.org...So jangan tersilap pulak!

RelatedPost

3 Comments

Leave A Response

* Denotes Required Field