Hosting Terbaik Untuk WordPress

Mungkin ada di kalangan korang yang masih belum tahu apa itu hosting..Hosting ni sebenarnya adalah tempat kita host/simpan file-file website/blog…Bila hosting ok, kita boleh akses blog…Tapi bila hosting down, kita tak boleh akses blog kita. Kenapa Pemilihan Hosting Sangat Penting? Salah satu tool basic yang sangat penting dalam bisnes online adalah hosting…Sebelum ni aku ada…

Teruskan Membaca →

Apa itu pemasaran email?

Ramai orang salah anggap tentang pemasaran email (email marketing)…Dieorg ingat pemasaran email tu jenis email-email promosi yang tetibe je menyemak kat dalam inbox…Tak tahu ntah siapa yang hantar!…Itu sebenarnya bukan pemasaran email, tapi itu spamming. Pemasaran email sebenarnya adalah email-email yang dihantar oleh individu/company yang kita pernah register email kita kat website dieorg…Sebagai contoh, dekat…

Teruskan Membaca →

Kenapa Guna WordPress?

Ada banyak platform yang kita boleh gunakan sebenarnya sama ada untuk blogging, buat minisite, e-commerce site, membership site dan sebagainya…Aku dah pernah cuba dan kaji beberapa platform macam Blogspot, Opencart dan Leadpages beberapa platform lagi…Aku pun dah tak ingat… ­čÖé Ape yang boleh aku katakan, setakat ni memang wordpress paling bagus sebab : So kalau…

Teruskan Membaca →

Tool Untuk Buat Iklan FB (FB Ads) Korang Sentiasa Muncul Di Screen Prospek!

Ceritanya bermula di sini…Tempoh hari aku ade┬álakukan carian sesuatu di google…Biarlah aku namakan benda yang aku carik tu sebagai Produk XX…Sejak dari hari tu, iklan tentang Produk XX asyik terpacak saje di ruangan iklan Facebook aku…Pada mulanya aku sangka owner iklan tersebut banyak duit…So mungkin dia┬ábid tinggi gila sampai iklan asyik muncul aje. Tapi lama…

Teruskan Membaca →

Upah RM15 Hingga Ribuan Ringgit Untuk Kerja Kurang 5 Minit!

Pernah tak korang terfikir seorang newbie yang totally zero knowledge dalam graphic design boleh jana RM15 hingga ribuan ringgit dalam masa kurang 5 minit??? Nampak macam tak masuk akal…Tapi sebenarnya memang boleh! Hari tu aku ade beli satu software yang membolehkan kita design logo secara drag & drop sahaja…Kejap lagi aku tunjuk demo kat korang…Tapi…

Teruskan Membaca →

Page 4 of 4

Popular Post