Cara Langgan Autoresponder Getresponse

Sejak Getresponse adjust pakej dieorg, ramai newbie yang mungkin keliru macam mana cara nak langgan…Sekali imbas, aku pun konpius jugak…Tapi bila dah baca betul-betul baru clear…So dalam post kali ni aku nak share sikit cara langgan autoresponder Getresponse. Langkah 1 – Pergi Ke Pricing Page Macam biasa, nak beli apa-apa produk korang kena pergi ke…

Teruskan Membaca →

Cara Enable Online Purchase Bagi Debit Card Maybank Dan CIMB

Sebenarnya aku baru saje dapat info ni dekat Facebook…Setelah aku siasat, memang info ni betul…Bermula tahun 2016, pihak bank akan disable “online purchase” untuk pemegang debit card (khususnya debit card Maybank & CIMB…Bank lain aku tak sure!)…Ini disebabkan kerana berlaku banyak kes penipuan…So kalau korang banyak beli barang online guna debit card (macam aku), korang…

Teruskan Membaca →

Cara Langgan Hosting Siteground

Dalam post yang lepas aku dah terangkan kenapa hosting Siteground sangat bagus untuk wordpress…Dalam post pada kali ni pulak, aku akan tunjukkan pada korang macam mana cara nak langgan hosting Siteground khusus untuk wordpress…Kalau ni kali pertama korang beli benda-benda macam ni, korang jangan gabra…Mudah aje sebenarnya… 😆 …Korang follow aje tutorial yang aku buat kat bawah ni.…

Teruskan Membaca →

Facebook Notification – Tak Nak Terlepas Update Di Facebook?

Sekarang ni hampir semua pengguna internet ade akaun Facebook…Hampir setiap hari dieorg akan bukak Facebook dan sebahagian besar pulak akan buat post…So newsfeed korang mesti penuh dengan pelbagai update unless kawan korang cume ade beberapa kentul ataupun korang hanya like beberapa fanpage ataupun korang hanya join beberapa group saje sepanjang korang ade akaun Facebook… 🙂…

Teruskan Membaca →

Gmail – Cara Set “Primary” Tab

Sejak Gmail (servis email daripada Google) memperkenalkan Primary, Social dan Promotions tab, mungkin korang perasan banyak email daripada orang yang korang follow dah lama tak nampak…Sebenarnya email dieorg ada, cuma mungkin korang tak perasan sebab email-email tu dah termasuk ke dalam promotion tab. Secara default, bila korang klik pada “Inbox”, tab yang akan terbuka adalah primary…Tab…

Teruskan Membaca →

Page 3 of 4

Popular Post